• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

῞Υστατο χαῖρε στόν Μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη / Τῶν Νίκου Παπαχρήστου καί Αντώνη Τριανταφύλλου

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

 

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εκατοντάδες πιστοί αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ξεκίνησε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών

Μητροπολίτη Αχελώου Ευθυμίου, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Κυθήρων Σεραφείμ, Γλυφάδας Παύλου, Γόρτυνος Ιερεμίας και Παροναξίας Καλλίνικος στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος και ο επιχώριος Ιλίου Αθηναγόρας.

 

Το Καθολικό και το προαύλιο της Μονής ήταν ασφυκτικά γεμάτα από πιστούς και κληρικούς που ήρθαν από κάθε γωνιά της Αττικής.

Για την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Ιεράρχη μίλησε ο π.Δανιήλ Αεράκης. "Στερήθηκες θρόνο, σου χάρισαν πόνο", είπε συγκινημένος και αναφέρθηκε πως παρά το γεγονός ότι στερήθηκε της Μητροπόλεως του, ο πιστός λαός του εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του.

 2 Απριλίου 2013, 18:50

Πηγή:http://www.amen.gr/article13171


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Ορθοδόξου οικοδομής ῞Υστατο χαῖρε στόν Μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη / Τῶν Νίκου Παπαχρήστου καί Αντώνη Τριανταφύλλου