• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Προσφυγή Πειραιῶς στό ΣτΕ γιά τήν ἀκύρωση δημιουργίας Τεμένους

E-mail Εκτύπωση PDF

     
   

Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους (τζαμιού) στον Ελαιώνα Αττικής  ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Όπως ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης  και τούτο γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή Τεμένους είναι να έχει ερευνηθεί πρώτα εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει, όπως υποστηρίζει ο κ. Σεραφείμ.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη μάλιστα, έθεσε εθνικό θέμα αλλά και θέμα αποδόμησης της συνοχής της κοινωνίας.

Απ΄ την πλευρά του ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε  ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος, ενώ ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν  σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού κατά της δημιουργίας τζαμιού -εκτός του Μητροπολίτη Πειραιώς - έχουν ταχθεί: ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.

Πηγή:  Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013
Γράφτηκε από τον/την Protothema.gr - 18.31/  romfea.gr


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Ορθοδόξου οικοδομής Προσφυγή Πειραιῶς στό ΣτΕ γιά τήν ἀκύρωση δημιουργίας Τεμένους