• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Ἀρχ. Συμεών Βολιώτης: ὁ νέος πρωτοσύγκελλος τῆς ῾Ι. Ἀρχ/πῆς Ἀθηνῶν

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

 


Του Αιμίλιου Πολυγένη
Καθήκοντα νέου Πρωτοσυγκέλλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α., Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.
Μετά τη χειροτονία του νεου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ανήγγειλε στο προσωπικό τον νέο Πρωτοσύγκελλο.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του νέου πρωτοσυγκέλλου, ενώ τόνισε ότι αναλαμβάνει μια δύσκολη και νευραλγική θέση.
Στον νέο Πρωτοσύγκελλο ευχήθηκαν πολλοί Αρχιερείς.
Ο π. Συμεών Βολιώτης είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έλαβε διαδοχικά το πτυχίο του Τμήματος Νομικής, το πτυχίο του Τμήματος Θεολογίας και δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης από τον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας & Κοινωνιολογίας του Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο «εκκλησιαστικό δίκαιο».
Με το πέρας των σπουδών του εκάρη αμέσως μοναχός και εισήλθε στον ιερό κλήρο της Εκκλησίας μας.
Τον Οκτώβριο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και στη συνέχεια την 1η Ιανουαρίου 2013 με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τοποθετήθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «ΚΟΚΚΟΡΗ».
Υπηρετεί ως εφημέριος και Πρόεδρος της Διαχειρ. Επιτροπής στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου (Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Πηγή:  http://www.romfea.gr

 

 

 


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Ορθοδόξου οικοδομής Ἀρχ. Συμεών Βολιώτης: ὁ νέος πρωτοσύγκελλος τῆς ῾Ι. Ἀρχ/πῆς Ἀθηνῶν