• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

᾿Από 3 Δεκεμβρίου καί ὁ Πάπας Βενέδικτος στό Twitter

E-mail Εκτύπωση PDF

     
    

    
Pope-tweeter Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες να είχε ανακοινωθεί ότι ο Πάπας Βενέδικτος πρόκειται να επικοινωνεί μέσω Twitter με τους πιστούς του, όμως δεν είχε οριστεί η ημερομηνία της λειτουργίας του λογαριασμού του.

Σήμερα λοιπόν αποκαλύφθηκε πως στις 3 Δεκεμβρίου πρόκειται να αναρτηθεί το πρώτο tweet του 85χρονου Πάπα.

«Δε θα γράφει ο ίδιος, αλλά φυσικά θα εγκρίνει κάθε μήνυμα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κλάουντιο Μαρία Τσέλι πρόεδρος του Συμβουλίου του Ποντίφικα υπεύθυνος για την επικοινωνία.

Ακόμα και αν δε γράφει ο ίδιος τους 140 χαρακτήρες για να συντάξει τα μηνύματά του, ο Πάπας Βενέδικτος σκοπεύει να έρθει πιο κοντά με τους πιστούς του με κάθε τρόπο. Για αυτό το λόγο άλλωστε λάνσαρε με μήνυμά του τον Ιούνιο του 2011 το πόρταλ του Βατικανού.

«Αγαπητοί φίλοι, μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί το  www.news.va. Με τις προσευχές μου και την ευλογία μου. Βενέδικτος XVI», είχε γράψει ο  γερμανός Γιόσεφ Ράτζινγκερ, ο οποίος στην καθημερινότητά του προτιμά να γράφει με το χέρι.

Ωστόσο, ενθαρρύνει τους Καθολικούς να μπαίνουν στο Facebook, το Youtube κι όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συλλέγουν πληροφορίες. Παράλληλα το Βατικανό έχει προωθήσει σελίδες στο διαδίκτυο ώστε να συνδυαστεί ο Καθολικισμός με τη τεχνολογία, με σκοπό οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιο θα είναι το όνομα του account στο Twitter όμως το πιθανότερο είναι το «@BenedictusPPXVI».

Δημιουργήθηκε στις Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012
Συντάχθηκε από τον/την Πρώτο Θέμα - 01.13 /romfea.gr


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος ᾿Από 3 Δεκεμβρίου καί ὁ Πάπας Βενέδικτος στό Twitter