• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Μισοῦν καί λατρεύουν τή Χρυσή Αὐγή ταυτόχρονα! /Γράφει ὁ Στρατῆς Μαζίδης

E-mail Εκτύπωση PDF

chrysiavgi

mazidistratis

Γράφει ὁ Στρατῆς Μαζίδης

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα μεγάλα ΜΜΕ (είτε τηλεοπτικά είτε ηλεκτρονικά) και το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για μια σχέση μίσους και πάθους. Ίσως και για αλληλοεξάρτηση με τη μόνη διαφορά πως τα μέσα του μνημονιακού κατεστημένου είναι περισσότερο εξαρτημένα.

Αν όχι καθημερινά, σίγουρα ανά λίγες ημέρες τα πολιτικά πρόσωπα που κυριαρχούν στη Χρυσή Αυγή αποτελούν τους πρωταγωνιστές του θέματος ενός κεντρικού ρεπορτάζ ή μιας προβεβλημένης ανάρτησης.  Οι κατευθυντές της κοινής γνωμής γαρνίρουν το θέμα τους με μπόλικη δόση αντιχιτλερισμού, αντιρατσισμού και αντιφασισμού καταδικάζοντας και καλά φορώντας τη μάσκα του αντιχρυσαυγίτη αυτό που προβάλλουν όσο τίποτε. Πολύ πιθανό για να δικαιολογήσουν αυτή τους την ενασχόληση. Έπειτα έρχονται να προβάλλουν …τρομαγμένοι τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα από την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα βέβαια παρακολουθούν μανιωδώς ακόμη και το πότε επισκέπτονται την τουαλέτα οι βουλευτές της μήπως και μπορούν από κει να βγάλουν κάτι ικανό να μετατραπεί σε είδηση.

Πρόκειται για μεγάλους υποκριτές.

Κατηγορούν αυτό που προβάλλουν όσο τίποτε.

Καταδικάζουν αυτό που τους αρέσει να παρακολουθούν.

Κατακρίνουν αυτό που λατρεύουν να ενασχολούνται.

Τους κόβονται τα γόνατα στην ιδέα να μην υπήρχε.

Είναι όπως το χαστούκι με το “όχι όχι όχι όχι όχι” που από μέσα μπορεί να ήταν “ναι, ναι, βάρα, χτύπα, λιώσε την να γίνει ντόρος”.

Η Χρυσή Αυγή πάλι έχει καταλάβει πολύ καλά το πως λειτουργούν τα μέσα και τα παίζει όπως θέλει. Είτε με χαστούκια, είτε με μπουγέλα, είτε με βαριές εκφράσεις, είτε με ανατρεπτικό ύφος στο βήμα της Βουλής, είτε με προπηλακισμούς έξω από προσβλητικά θεατρικά έργα ξέρει πως οι κάμερες θα είναι εκεί. Ξέρει πως όσο και να την κατηγορήσουν, ότι και δήλωση να μην της πάρουν θα βγει κερδισμένη.

Με λίγα λόγια η Χρυσή Αυγή κρατά το ντέφι και τα ΜΜΕ σαν μια νεαρή παθιασμένη κοπέλα που μισεί και αγαπά ταυτόχρονα τον ίδιο άνδρα χορεύουν ανάλογα με το ρυθμό…

 Νοε 29th, 2012

Πηγή: http://freepen.gr/?p=11864


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Μισοῦν καί λατρεύουν τή Χρυσή Αὐγή ταυτόχρονα! /Γράφει ὁ Στρατῆς Μαζίδης