• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Le Figaro: ἔχασε ὁ οὐρανός τῆς ᾿Αθήνας τή θρυλική χειμωνιάτικη λάμψη του

E-mail Εκτύπωση PDF
Η αιθαλομίχλη της Αθήνας γίνεται θέμα και στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, συνδέοντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες ο ουρανός της ελληνικής πρωτεύουσας έχει χάσει την θρυλική χειμωνιάτικη λάμψη του από μια βαριά και πυκνή ομίχλη, ένα κοκτέιλ μονοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου.

«Πρέπει να προσθέσετε και μια μόνιμη μυρωδιά καψίματος, το οποίο επιτίθεται στα ρουθούνια στο σούρουπο,» γράφει η Figaro.

«Οι Έλληνες, χτυπημένοι από διαδοχικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους με κοινές εγκαταστάσεις. Ο νέος φόρος κατανάλωσης που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τον εποπτευόμενο προϋπολογισμού της χώρας έχει αυξήσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο, ενώ είναι περίπου στα € 0,95 στη Γαλλία. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο της τάξης του 75%.» Η Le Figaro αναφέρεται και στα προβλήματα στη θέρμανση των σχολείων και στους νεόπτωχους που επιλέγουν ξυλόσομπες και τζάκια και καίνε τα πάντα: «Κορμούς, κλαδιά δέντρων, ελαστικά και κιβώτια με σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.»

Πηγή: Le Figaro: / iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84651#ixzz2HI2NziNc


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Le Figaro: ἔχασε ὁ οὐρανός τῆς ᾿Αθήνας τή θρυλική χειμωνιάτικη λάμψη του