• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Δέν εἶναι χαμένη ὑπόθεση τά παιδιά τῆς Κοζάνης… / τοῦ Στρατῆ Μαζίδη

E-mail Εκτύπωση PDF

mazidistratisΓράφει ὁ Στρατῆς Μαζίδης
.

Πόσα δεν είδαμε, ακούσαμε και διαβάσαμε τα τελευταία 24ωρα με βάση τη σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ στο Βελβεντό Κοζάνης.

 

Εκτιμώ ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ώστε να υπερθεματίσει κανείς ή να αναθεματίσει. Εγώ απλά απορώ με την υποκρισία του συστήματος από όποια πλευρά κι αν σταθείς.

Π.χ. της μεθυσμένης πολιτείας που βρήκε και τσάκωσε αμέσως τους αναρχικούς ληστές αλλά δεν μπορεί ή μάλλον δεν την αφήνουν να μπουζουριάσει και να πλακώσει στο ξύλο όλους αυτούς τους εγκληματίες που μας βιάζουν, ληστεύουν και σκοτώνουν καθημερινά.

Προβληματίζομαι επίσης με τη δημοσιότητα των φωτογραφιών και το χοντροκομμένο photoshop. Τι ακριβώς γίνεται εδώ; Γιατί σίγουρα ήξεραν οι ιθύνοντες πως και το photoshop φαίνεται και οι αντιδράσεις θα εμφανιστούν. Τι έχουν στο νου τους;

Από την άλλη τα παιδιά αυτά δε συνελήφθησαν τυχαία ή κατα λάθος. Φυσικά ο ξυλοδαρμός δεν είναι ευχάριστος ούτε επιθυμητός. Όμως όταν μπουκάρεις σε τράπεζες με πολυβόλα απειλώντας και παίρνεις όμηρο τότε αναλαμβάνεις και το ρίσκο των πράξεών σου αν σε τσακώσουν.

Τέλος απορώ με την υποκρισία ορισμένων εκ των γονέων αν αληθεύουν, όπως για παράδειγμα η μητέρα γιατρός του ενός η οποία ανέφερε:

«Είμαι γιατρός στο ΕΚΑΒ και έχω τρεις ειδικότητες. Απ’ ό,τι είδα, τα μάτια του παιδιού είναι και τα δύο κατάμαυρα, σαν να φοράει γυαλιά. Αυτά στην ιατρική λέγονται “μάτια ρακούν” και, όταν τα δούμε, χτυπάει καμπανάκι ότι μπορεί να υπάρχει ενδοεγκεφαλική βλάβη. Όλο το πρόσωπο πρέπει να έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις από γρονθοκοπήματα και κλοτσιές. Πού ξέρω εγώ ότι δεν έχει χτυπηθεί στην κοιλιά ή δεν έχει αιμορραγία σπλάχνου;» αναρωτιέται με ανησυχία.
Επίσης, λόγω μιας πρόσφατης επέμβασης στα μάτια του, ο νεαρός, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεχτικός με τα χτυπήματα στο κεφάλι του: «Μου είπαν ότι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Δηλαδή τι του έβαλαν, Μπεταντίν; Στο τέλος, μάλιστα, ένας από την αστυνομία μου το έκλεισε κατάμουτρα λέγοντάς μου «έχουμε και δουλειές». Το παιδί έχει υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση λέιζερ στα μάτια. Ο γιατρός που το χειρούργησε μας είπε ότι δεν πρέπει ούτε να κουτουλήσει. Μπορεί μετά την κακοποίηση που υπέστη να αποκολληθεί ο αμφιβληστροειδής του και να μείνει τυφλό».

Αφού το παιδί είχε κάνει επέμβαση στα μάτια τότε τι γύρευε με τα πολυβόλα στην Κοζάνη;

Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία θα πρέπει να προβληματιστεί. Το εύκολο είναι να μιλήσεις για “κωλόπαιδα”. Το δύσκολο είναι να τα πλησιάσεις. Δεν εγκρίνω τις πράξεις τους. Είμαι όμως πατέρας. Αύριο μπορεί να βρεθεί το δικό μου παιδί ή το δικό σας ή των δικαστών. Ο αναμάρτητος να σηκώσει την πρώτη πέτρα και να τη ρίξει στα παιδιά αυτά.

Οδηγήθηκαν σε αυτό το σημείο. Μήπως οφείλουμε να αναρωτηθούμε το γιατί; Δεν είναι χαμένη υπόθεση τα παιδιά αυτά όπως ανέξοδα μπορεί να πει κανείς. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί. Ο πατέρας του ενός παιδιού έχασε τη δουλειά του. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Όσοι έχετε παιδιά θα έχετε παρατηρήσει τα κρούσματα σχολικής βίας και τους καυγάδες. Γιατί συμβαίνουν αυτά; Μήπως επειδή στα σπίτια μας δεν υπάρχει πια σταθερότητα και ηρεμία; Τι περιμένουμε λοιπόν από τα παιδιά; Δεν έχουν όλα τον ίδιο χαρακτήρα και δύναμη. Κάποια λυγίζουν, κάποια παραστρατούν.

Τα “κωλοφασίστες” για το μαχαιροβγάλτη και τη συνοδεία του στο Φάληρο, τα “αναρχοκουμμούνια” για τα παιδιά αυτά είναι η εύκολη τσαμπουκαλίδικη επιφανειακή προσέγγιση.

Το να τα κερδίσουμε, να τα σώσουμε, να τα μονιάσουμε, να τους δείξουμε ότι ναι έχουμε πολλά προβλήματα αλλά υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης και ανατροπής, αυτό είναι το δύσκολο, αυτό είναι που θα πρέπει να κυνηγήσει η κοινωνία μας. Τώρα κιόλας!

Πηγή:http://freepen.gr/ (04/02/2013)


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Δέν εἶναι χαμένη ὑπόθεση τά παιδιά τῆς Κοζάνης… / τοῦ Στρατῆ Μαζίδη