• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Γιοῦνκερ: Ἡ τρόικα προσέβαλε τήν ἀξιοπρέπεια τῶν Ἑλλήνων

E-mail Εκτύπωση PDF

 Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη
Η τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των λαών της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως είναι «αντιδημοκρατική» και σημειώνοντας ότι «έγιναν λάθη».


Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι η τρόικα «στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ακόμη πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη, εξηγώντας πως οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή να συνεχίσουν το έργο τους και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την τρόικα «όταν έρθει η ώρα».

Τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ για την τρόικα αναπαρήγαγε μέσω Twitter και Facebook o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Γιούνκερ: "Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς. Όχι με υπαλλήλους"», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε δυνατά...».

18/02/2015

 

Πηγή: http://www.protothema.gr


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Γιοῦνκερ: Ἡ τρόικα προσέβαλε τήν ἀξιοπρέπεια τῶν Ἑλλήνων