• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Η οικογένειά μας / Γράφει η Μαρία-Νεφέλη

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Η οικογένειά μας


   Η οικογένειά μας είναι η καλύτερη του κόσμου... Κι αυτό γιατί αποτελείται από τον μπαμπά μου που είναι ο καλύτερος του κόσμου, κι από τη μαμά μου που είναι επίσης ο,τι καλύτερο κυκλοφορεί στον κόσμο των μαμάδων. Ο μπαμπάς είναι πολύ πολύ ψηλός, έχει μερικές άσπρες τρίχες κι η μαμά τον πειράζει ότι είναι γέρος, ο γεράκος της. Είναι πάρα πολύ έξυπνος. καταλαβαίνει αμέσως αν έχω κάτι, αν διάβασα, αν έφαγα, αν με πείραξε κανείς, αν τσακώθηκα με τη μαμά, αν του έχω θυμώσει.... Η μαμά πάλι δεν είναι τόσο έξυπνη, αλλά επίσης καταλαβαίνει τα πάντα, επειδή τα νιώθει. Να σας πω την αλήθεια, κι εγώ καταλαβαίνω τα πάντα και γι' αυτούς τους δύο, αλλά και για πολλούς άλλους εκεί έξω. Ίσως έχω λίγο από την αίσθηση της μαμάς και λίγο από το τεράστιο μυαλό του μπαμπά μου...
  Το πιο διασκεδαστικό πράγμα στο σπίτι μας, είναι όταν τσακώνονται....Κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα μ΄αυτούς τους δύο. Εκεί που ο μπαμπάς έχει αναψοκοκκινίσει και σηκώνει τα χέρια του με την περίπτωσή της, η μαμά λύνεται στα γέλια, γιατί λέει ότι τρελαίνεται με το ύφος που παίρνει... Κι εκείνος δεν αντέχει για πολύ. Κάνει προς στιγμήν ότι θίγεται, σηκώνεται και πάει μέσα, ενώ η μαμά φοβάται ότι έκανε χαζομάρα και τον έχει τσαντίσει πολύ. Μετά από λίγο μπαίνει πάλι μέσα, την αγριοκοιτάει, μου σκάει ένα τεράστιο χαμόγελο, με σηκώνει στα μακρόστενα χέρια του και μου λέει και καλά στο αυτί μυστικά, έτσι ώστε ν΄ακούγεται σ' όλο το δωμάτιο :
 " Ευτυχώς που δεν της έμοιασες σε τίποτα της μαμάς, δεν θα το άντεχα......."
Σκάμε και οι δύο στα γέλια, η μαμά εκνευρίζεται γιατί κάνουμε κόμμα εναντίον της και είναι σαν να την έχεις χτυπήσει αλύπητα. Τα κατάφερε πάλι, σκέφτομαι, ο πανέξυπνος μπαμπάς μου.... Και καθώς πάει να φύγει, την αρπάζει κι αυτήν στα χέρια του. Θα απορείτε πώς χωράμε και οι δυο εκεί μέσα.
 Παράλειψή μου, ο μπαμπάς έχει τη μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου!!!
   ~Μαρία-Νεφέλη~
 
( Όταν ο μπαμπάς γνώρισε τη μαμά μου, Μαρία-Νεφέλη )
      ΝΕΦΗ ΑΓΓΕΛΗ


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Η οικογένειά μας / Γράφει η Μαρία-Νεφέλη