• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Μπουτάρης: Θα δώσουμε χώρο λατρείας στους μουσουλμάνους!!!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ιδιαίτερα καυστικός για μία ακόμη φοbutarisρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως έκανε τον καραγκιόζη στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι του δήμου «κωλοβαράνε»!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην Athens Voice ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος με το γνωστό του καυστικό ύφος άσκησε νέα κριτική στους υπαλλήλους του δήμου, χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα την καθαριότητα, ενώ υπεραμύνθηκε του ανοίγματος που πραγματοποίησε σε Τουρκία και Ισραήλ.


«Πήγα και έκανα τον καραγκιόζη σε τηλεοράσεις στην Τουρκία, σε τηλεοράσεις στο Τελ Αβίβ. Πόσο κοστίζει αυτό; Μια προσωπική φθορά. Σαν αποτέλεσμα, συνέβη και το πρωτοφανές. Να έρθει υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και να μείνει μιάμιση ώρα στο γραφείο μου. Και ξέρεις τι μου είπε; Έχεις προβλήματα με την οδό Ατατούρκ; Θα σου κάνω και εγώ μια Βενιζέλου!», επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης, ενώ συμπλήρωσε: «Ξέρεις σε τι επιμένει όμως; Θέλει χώρο λατρείας. Μία φορά τον χρόνο, όπως μας δίνουν αυτοί την Παναγία Σουμελά. Και θα τους τον δώσουμε».

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για το προσωπικό του δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πήγαμε και στο Τελ Αβίβ, και στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρεις τι κάνουν εκεί; Δίνουν άδεια σε χιλιάδες ρακοσυλλέκτες να μαζεύουν το ανακυκλούμενο υλικό και να το πουλάνε. Θα δώσουμε και εμείς κίνητρα να δημιουργηθούν εταιρίες συλλογής, διότι δε φτάνει το δυναμικό του δήμου. Όχι γιατί δεν υπάρχει το υλικό. Με δυο χιλιάδες άτομα προσωπικό; Θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η πόλη. Κωλοβαράνε. Κωλοβαράνε!».
«Προσωπικό στοίχημα η καθαριότητα»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εστίασε στο θέμα της καθαριότητας που όπως λέει είναι προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως στο Παρίσι είχε επαφές με τον δήμαρχο της Νίκαιας όπου απέσπασε χρήσιμη τεχνογνωσία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. «Εκεί, λοιπόν, όπου παρουσιάζονται πολλές ομοιότητες με εμάς, ίδιος πληθυσμός, όμοια γεωγραφία, επέκταση κατά μήκος της θάλασσας, εκεί χρησιμοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας ως επιτελική μονάδα και δημοπρατούν τα πάντα. Ακολουθείται μια διαδικασία, στο τέλος της οποίας τα σκουπίδια μετατρέπονται σε καύσιμα. Εξίμισι εκατομμύρια εισπράττει η Νίκαια από αυτή τη μονάδα. Φωτίζεται όλη η πόλη. Και η μονάδα είναι στο λιμάνι. Με κανέναν κίνδυνο αποβλήτων, στο επίπεδο που έχει φτάσει η τεχνολογία».


«Ναι κύριε, ιδιωτικοποιώ»
Ερωτηθείς αν στεναχωριέται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόνισε πως είναι «natural high», ενώ επεσήμανε πως άξονας του δήμου δεν πρέπει να είναι η επιχειρηματικότητα αλλά η κοινωνική πολιτική.«Ό,τι κάνω, γίνεται με μια βασική αρχή: Ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας. Είναι αποστολή του όμως να ανοίγει πόρτες στην επιχειρηματικότητα».
Απάντησε και στις αντιδράσεις της Αριστεράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δε μασάει».
«Ας πούνε ό,τι θέλουνε. Ναι, κύριε, ιδιωτικοποιώ. Τι θα πει ιδιωτικοποίηση; Απολαμβάνει ο δημότης καλύτερων υπηρεσιών; Έχει οικονομικό όφελος; Προσφέρει αυτή την εξοικονόμηση σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη και τους οποίους ο ιδιώτης διαφορετικά δε θα προστρέξει; Πού είναι το πρόβλημά σου, επομένως;», δήλωσε.


«Οι ηλικιωμένοι να βγούν απο τα ΚΑΠΗ»

Επιπλέον ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πολλές από τις ιδέες του για να αξιοποιηθούν όλες οι κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα για τους ηλικιωμένους ο κ. Μπουτάρης πρότεινε αντί να κάθονται στα ΚΑΠΗ να αναλάβουν τη φύλαξη πάρκων ή να φτιάχουν  μία φορά την εβδομάδα πίτες, γλυκά του κουταλιού, και να βγαίνουν να τα πωλούν. «Για να νιώσουν όλοι χρήσιμοι, αντί να κλαίνε τη μοίρα τους και να αισθάνονται παραπεταμένοι. Αυτά τα πράγματα γίνονται σε όλο τον κόσμο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή:http://eleftheriskepsii.blogspot.com


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Μπουτάρης: Θα δώσουμε χώρο λατρείας στους μουσουλμάνους!!!