• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

᾿Αντιδράσεις γιά τήν περιφρούρηση τῶν παρελάσεων

E-mail Εκτύπωση PDF

parelasiΑντιδράσεις σε μερίδα κομμάτων έχει προκαλέσει η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα προγραμματιζόμενα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων και ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ κοντά στις εξέδρες των επισήμων [Βλέπε άρθρο] . Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση επεισοδίων.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για πρώτη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε για την 25η Μαρτίου, στη διάρκεια τελετής του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι σε «ακραίες» ομάδες που επιδιώκουν, όπως είπε, την αταξία.

«Σήμερα οφείλουμε ως Έθνος, να δείξουμε τις αρετές μας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κρίση, έτσι ώστε να βρούμε γρήγορα την έξοδο από το τούνελ, στο οποίο έχουμε μπει», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Α. Παπαρήγα: Κάθε καπηλεία της 25ης Μαρτίου από την κυβέρνηση είναι καταδικαστέα.

Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται «να πούμε ότι είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, σε όλους αυτούς, στους ακραίους, σε αυτές τις δυνάμεις που θέλουν να διχάσουν το λαό, σε αυτές τις δυνάμεις που θέλουν να πάνε την Ελλάδα στην αταξία και την ανομία».

«Και η κυβέρνηση βολεύεται με την ένταση της καταστολής και οι προβοκάτορες της έδωσαν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιεί όχι μόνο κατά των προβοκατόρων, αλλά και κατά του κινήματος», δήλωσε η γ.γ. της ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Δεν εγκρίνουμε τις προβοκάτσιες, όποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «κάθε καπηλεία της 25ης Μαρτίου και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν είναι καταδικαστέα» και κατέληξε: «Μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και να βρεθούν προσχήματα για να αναβληθούν οι εκλογές».
A. Τσίπρας: Πολλοί θα θελήσουν να αξιοποιήσουν συμπεριφορές εις βάρος της Αριστεράς.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα με τις διαθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης εν όψει των παρελάσεων.

Το κόμμα υποστηρίζει ότι «τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας και καταστολής, αλλά και η γενικότερη καλλιέργεια ενός κλίματος τρομολαγνείας πριν από τις εκλογές έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να επιχειρήσει ενδεχόμενα προβοκάτσιας, να στοχοποιήσει την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες».

Όπως αναφέρει, «τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία, επιχειρούν να συκοφαντήσουν τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και την αριστερά, και να τις ταυτίσουν με ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της».

Με αφορμή τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «χιλιάδες αστυνομικοί, σιδερένιοι φράκτες, απαγορεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, αποκλεισμοί των Πολιτών, μέχρι και έλεγχοι αστυνομικών ταυτοτήτων, συνθέτουν το σκηνικό που στήνει η Κυβέρνηση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου».

«Αφού πιστεύουν ότι εργάζονται υπέρ της χώρας γιατί φοβούνται; Και γιατί δημιουργούν σκηνικό έντασης;», διερωτάται το κόμμα του Γιάννη Δημαρά και καλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της εθνικής επετείου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς ακρότητες.

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 14:05


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος ᾿Αντιδράσεις γιά τήν περιφρούρηση τῶν παρελάσεων