• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Χρῆστος Πασαλάρης (δημοσιογράφος): "Καί τί ἔγινε πού ἔφαγε δύο σκαμπίλια ἡ Λιάνα;"

E-mail Εκτύπωση PDF

"Τι θα κάνουμε άραγε; Θα πάμε στη σιγουράντζα , έστω κι αν αυτή η σιγουράντζα μας έφερε μέχρι εδώ και ευθύνεται για τα δεινά μας ή θα πάμε στο νεαρό, άγνωστο και άγουρο αγωνιστή, τον Αλέξη Τσίπρα που έχει μεν λευκό πολιτικό μητρώο αλλά οι εξαγγελίες του κρύβουν κινδύνους;"

ekloges

..

Πασαλάρης: "Καί τί ἔγινε πού ἔφαγε δύο σκαμπίλια ἡ Λιάνα;"
Από Newsit.gr
.


..
 .
.
 

"Μεγάλη διάσταση" δόθηκε στα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ο Χρήστος Πασαλάρης, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως η Ρένα Δούρου το... ευχαριστήθηκε!

O γνωστός δημοσιογράφος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο prismanews.gr μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές, για τη Χρυση Αυγή για τη στάση των ΜΜΕ αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων που "ήλπιζε να καταλήξει σε Νέο Γουδί".

Διαβάστε τη συνέντευξη:  

Με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δημοσιογραφία, πιστεύετε ότι θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη Δευτέρα;

«Κι αν έχουμε, τι κυβέρνηση θα είναι; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο εμάς, όχι μόνο την Ευρώπη, ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής.

Από τη μία έχουμε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πανστρατιά. Ακόμη και τα γερόντια ...100 ετών θα τα πάνε σηκωτά για να ψηφίσουν! Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά έχει βλέψεις εξουσίας. Τι θα κάνουμε άραγε; Θα πάμε στη σιγουράντζα , έστω κι αν αυτή η σιγουράντζα μας έφερε μέχρι εδώ και ευθύνεται για τα δεινά μας ή θα πάμε στο νεαρό, άγνωστο και άγουρο αγωνιστή, τον Αλέξη Τσίπρα που έχει μεν λευκό πολιτικό μητρώο αλλά οι εξαγγελίες του κρύβουν κινδύνους; Ειλικρινά είναι ίσως η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία που νοιώθω ότι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Έχω την αίσθηση πάντως ότι έστω και με βραχεία κεφαλή η σιγουράντζα θα επικρατήσει. Η Νέα Δημοκρατία μάλλον θα είναι πρώτο κόμμα».

Εσείς όμως τι θα θέλατε να γίνει;

«Ολες οι ηλικίες έχουν τα νιάτα τους και όλες οι ηλικίες έχουν τα γηρατειά τους. Προσωπικά λοιπόν θα ήθελα να γίνει μια μεγάλη ανατροπή. Να ξηλωθεί όλο το παλιό πολιτικό σύστημα».

Την οποία ανατροπή μπορεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;

«Δεν είμαι σίγουρος. Όπως είπα και πριν έχει στα υπέρ του ότι είναι άφθαρτος. Όμως υπόσχεται πολλά. Και δεν αποκλείεται τελικά να κάνει κωλοτούμπα μετά τις εκλογές, όπως είχε κάνει το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ».

Τελικά φοβάστε το αποτέλεσμα της κάλπης ή ελπίζετε σε αυτό;

«Ούτε φοβάμαι, ούτε ελπίζω. Πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι τσιγγούνικο και θα έχουμε πάλι όσα ζήσαμε μετά τις εκλογές του Μαΐου, με τις διαπραγματεύσεις, τις συζητήσεις και τις διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη γνώμη μου υπήρχε η ευκαιρία για μια αληθινή επανάσταση αλλά δυστυχώς χάθηκε. Ήλπιζα το κίνημα των αγανακτισμένων να εξελιχθεί σε κύμα που θα σάρωνε τα πάντα και θα κατέληγε σε νέο Γουδί. Ακόμη κι αν αυτό σήμαινε κρεμάλες για τους υπεύθυνους του ελληνικού δράματος».

Ούτε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής σας τρομάζει;

«Οχι. Και μάλιστα νομίζω ότι του έχουμε δώσει μεγαλύτερη διάσταση από όσο θα έπρεπε. Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει τι πάει να πει πραγματική πολιτική και κοινωνική βία. Στο παρελθόν χύθηκε αίμα. Καμία σχέση με τις τωρινές καταστάσεις. Και τι έγινε δηλαδή που έφαγε δυο σκαμπίλια η Λιάνα Κανέλλη και ένα ποτήρι νερό η κυρία Δούρου, η οποία αν κρίνω από την έκφραση του προσώπου της, το ευχαριστήθηκε κιόλας; Αν δεν υπήρχε η τηλεοπτική εικόνα, το θέμα θα είχε ξεχαστεί ήδη».

Πώς κρίνεται τη στάση των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης;

«Απαράδεκτη! Διαχρονικά τα ΜΜΕ έχουν διαδραματίσει τόσο αρνητικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας όσο και οι πολιτικές ηγεσίες. Αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος».


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Χρῆστος Πασαλάρης (δημοσιογράφος): "Καί τί ἔγινε πού ἔφαγε δύο σκαμπίλια ἡ Λιάνα;"