• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Δραματικά στοιχεῖα γιά τή μάστιγα τῶν ναρκωτικῶν ἀπό τόν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό

E-mail Εκτύπωση PDF

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

anazitisis

«Για άλλη μια φορά οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα  της τραγικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τον τελευταίο χρόνο 200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έκανε χρήση παράνομων ουσιών τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Στο ίδιο διάστημα το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών έφτασε τα 321 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα (2011) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας 1 στους 7 μαθητές στη χώρα μας, ηλικίας από 15-19 ετών, δηλαδή ποσοστό 15,2% έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας. Ενώ, δραματική πρωτιά έχει η Περιφέρεια Αττικής, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό χρήσης στους μαθητές. Ενδεικτικό, είναι ότι σύμφωνα με την ίδια έκθεση μέσα στην τελευταία 25ετία τριπλασιάστηκε το ποσοστό χρήσης.

Το υπάρχον σύστημα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών έχει φτάσει στα όρια του, αφού ένας χρήστης που ζητά να ενταχθεί σε πρόγραμμα μεθαδόνης, πρέπει να περιμένει μέχρι και 9 χρόνια.

Ας ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια των αριθμών και ας αντιμετωπίσουμε με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη το πρόβλημα.  Ας  εντοπίσουμε παραλείψεις, ας αποδώσουμε ευθύνες, ας βρούμε κίνητρα, ας στοχεύσουμε στην πρόληψη και την ενημέρωση.

Η πρώην Νομαρχία Αθηνών και η νυν Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας ότι τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους, συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στο έργο των Κέντρων Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά (ΚΕΠΕΝ), που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Η σύγχρονη αντίληψη για τα ναρκωτικά επιβάλλει οι χρήστες να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες. Τους αξίζει η ζωή και όχι το περιθώριο».

Πηγή: http://www.syneidisi.com


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: Γενικού ενδιαφέροντος Δραματικά στοιχεῖα γιά τή μάστιγα τῶν ναρκωτικῶν ἀπό τόν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό