• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Πραγματοποιήθηκε μέ μεγάλη ἐπιτυχία ἡ παρουσίαση βιβλίου τοῦ κ. Γιώργου Γεωργίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γεωργίου για τον Σχολάρχη Αθανάσιο Κατσανά. 

Αυγ 25, 2016
από Γιώργος Πρατζίκος

Ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα από εμάς, ισοπεδώνει μνήμες και πρόσωπα. Πολλές φορές είναι χρέος δικό μας να παλέψουμε μ’ αυτόν και να περισώσουμε ότι μπορούμε, προτού η λήθη οδηγήσει τα πάντα, στη σκιά…
Στο βιβλίο που παρουσιάστηκε εχθές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά, ο συγγραφέας Γιώργος Γεωργίου, προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι πέντε γενεών, που αγωνίστηκαν, αγάπησαν, πόνεσαν και δημιούργησαν. Άνθρωποι απλοί, που δεν προέρχονταν από «τζάκια», ήταν βιοπαλεστές νοικοκυραίοι, ο καθένας είχε την δική του ιστορία, όλοι όμως με την καθοδήγηση ενός σεμνού Λειτουργού, του λησμονημένου καθηγητή ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓ ΚΑΤΣΑΝΑ, για τον οποίον και μιλά το παρόν βιβλίο.
Ο Γιώργος Γεωργίου είχε δώσει υπόσχεση στον πατέρα του ότι θα γράψει για τον πρώτο Σχολάρχη των Ψαχνών και από τους πρώτους Σχολάρχες της Εύβοιας Θανάση Κατσανά. Και να, που αν και άργησε, πραγματοποιήθηκε η υπόσχεση αυτή για τον άνθρωπο που είχε δώσει ακόμη και το δωμάτιό του, για να μάθουν τα παιδιά γράμματα. Για τον άνθρωπο  που αφιέρωσε την ζωή του στην παιδεία και στον τόπο του, που πάρα τη μόρφωσή του, από Γυμνάσιο είχε διαβάσει Γκαίτε και γνώριζε πολύ καλά Γαλλικά και Ιταλικά, παρέμεινε ένας απλός άνθρωπος και δεν έβλεπε το επάγγελμά του, ως επάγγελμα, αλλά ως λειτούργημα.
Την παρουσίαση έκαναν η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, η αντιδήμαρχος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μαρία Βασιλείου, ο αρχαιολόγος-ιστορικός Νικόλαος Καρατζάς και η Βασιλική Μπισμπικοπούλου η οποία διάβασε χωρία από αυτό.
Το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου, και όπως φάνηκε η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάτι που ευχαρίστησε τόσο τον συγγραφέα όσο και όσους εργάστηκαν για να βγει αυτή η υπέροχη εκδήλωση-παρουσίαση. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Ματράκας, Σπαθής και η κα Βασιλείου, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος κος Γιαννούτσος, ο πρώην υφυπουργός παιδείας κος Συμεών Κεδίκογλου, ο αντιπεριφερειάχης κος Κελαϊδίτης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική από τους Δημήτρη Κικίδη και Μαίρη Χουλιέρη.
Η χθεσινή παρουσίαση ήταν ο «σπόρος» ώστε να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις και από άλλους ανθρώπους για συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει στον τόπο μας. Μία τέτοια προσπάθεια έχει αρχίσει και σύντομα θα γίνει γνωστή.

Ο Γιώργος Πρατζίκος είναι θεολόγος και συντάκτης στο eviawelle.gr

Πηγή: http://www.eviawelle.gr


Add this to your website
Βρίσκεσθε εδώ: topika nea Πραγματοποιήθηκε μέ μεγάλη ἐπιτυχία ἡ παρουσίαση βιβλίου τοῦ κ. Γιώργου Γεωργίου